16 Haziran 2020 Salı

Nissan Rogue / X-Trail


Nissan'ın SUV modelleri sırayla yenileniyor. Juke ile başlayan dalga, ortanca kardeş Qashqai'yi atlayarak en büyük araca, yani Rogue'a geldi. Bu model, Avrupa pazarlarında X-Trail ismiyle satılan aracın ikizi.

Bol köşeli gövdesiyle markanın yeni tasarım diline sadık kalan otomobilin LED farları da ikiye bölünerek Juke ile aradaki akrabalığı ortaya çıkarmış. Ön panjuru da büyüyen model siyah renkli tavanla alınabiliyor. Özellikle kapıların alt bölümü güçlü hatlara sahip olan Rogue 19 inç çaplı jantlarla donatılmış.


Arka bölüme geçildiğinde sanki makyaj operasyonu geçirmiş gibi duran araç LED stoplar, yüzgeç anten ve spoiler gibi detaylara sahip. Bu arada modelin, önceki nesil örneklere göre 43 mm daha kısa ve 53 mm daha alçak. Aks mesafesinde de az da olsa azalma var.

Artık sadece iki koltuk sırasıyla sunulan aracın arka koltukları da ileri geri kaydırılamıyor. Bununla birlikte bölümde sunulan diz ve baş mesafesi artışta. Bagaj hacmi küçülse de koltuklar yatırıldığında elde edilen hacim eskisinden fazla.


Modern bir kokpite sahip Rogue'un üst donanım paketlerinde çift renkli deri döşeme ve dijital gösterge paneli sunuluyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, büyük dokunmatik ekran ve iyice küçülen vites kolu dikkat çeken diğer parçalar.

İlk olarak A.B.D. pazarına uygun versiyonları tanıtılan SUV bu nedenle 2.5 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motorla ortaya çıktı. 184 beygir güç, 245 Nm tork üretebilen ünite sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder