16 Haziran 2020 Salı

Lexus IS


Lexus, en küçük sedan modeli IS'i yeniledi. Aslında kapsamlı bir makyaj operasyonu gören otomobilin dış görünümü ve altyapısında önemli yenilikler sunulurken iç mekanı çok değişmemiş.

30 mm uzayıp 30 mm genişleyen otomobilin ön bölümünde az da olsa sadeleşme yaşanmış. Tek parça LED farlar ve dev panjursa dinamizme yeterince vurgu yapabiliyor. 19 inç çaplı jantlar ve arka çamurluklara vurgu yapan karakter çizgisi de güçlü duruşu pekiştirmiş


Arkaya geçildiğinde LED stopları birleştirmeyi tercih ettiği görülen Lexus, arka tamponda sunulan siyah plastik kısmı da genişletmiş. Bagaj kapağının yeni tasarımı hafif kambur bir görünüm ortaya koyarken ince spoiler de bazı donanım paketlerinde sunulan kalemler arasında.

İç mekanda daha az farklılık sunan otomobilin dokunmatik ekranı hem genişletilmiş, hem de yolculara yaklaştırılmış. Vites konsolunda yer alan kumandaların yerlerini de değiştiren Lexus yanlarda yer alan havalandırma ızgaralarını yuvarlak hale getirmiş.


Kaput altında da tanıdık üniteler mevcut. 2 litre hacimli motor, turbo besleme yardımıyla 245 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli V6'nin iki farklı versiyonu mevcut. Bunlar 265 ve 315 beygir güç, 320 ve 380 Nm tork üretebiliyor. Motor seçenğine göre 6 veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla alınabilen araçlarda arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder