12 Eylül 2012 Çarşamba

Peugeot Onyx


Peugeot, iki gün önce ilk fotoğraflarını paylaştığı Onyx konseptinin teknik verilerini de açıkladı. Yapısında hafif malzemeler kullanılan otomobilin hibrit sisteminin de ilk gelen bilgilerde bahsedildiğinden çok daha farklı olduğu ortaya çıktı.

4.65 metre boya, 2.20 metre ene ve 1.13 metre yüksekliğe sahip olan otomobil yapısında bolca kullanılan karbon fiber sayesinde 1.100 kg ağırlığında. Köşeli bir tasarıma sahip olan konseptin hava sürtinme katsayısıysa 0.30.


İç mekana geçişte kapıların içeriye doğru giren ilginç şekilleri dikkat çekiyor. Bol bol geri dönüşümlü malzeme barındıran kokpitin bazı yerlerinde geri dönüşmüz gazetelerin üzerindeki yazılar seçilebiliyor. Yolcu panelinde bir tablet için özel alan sunan Peugeot aracı hafifletebilmek için koltuk da kullanmamış.

20 inç çaplı jantlara sahip olan Onyx'in karbon seramik fren diskleri önde 380, arkadaysa 355 mm çaplı. Motor bölümünde, önceden de belirtildiği gibi hibrit bir ünitenin bulunduğunu doğrulayan Peugeot özellikle içten yanmalı motorun gücünün yanlış tahmin edildiğini de açıklamış oldu.

Peugeot'nun Le Mans yarışçısı 908'den alınan 3.7 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip Diesel motor 600 beygir güç üretiyor. Elektrik motoru da 80 beygir ek güç sağlayan otomobilde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder