15 Ağustos 2012 Çarşamba

Range Rover


Lüks SUV segmentinde ilk akla gelen isimlerden birisi olan Range Rover yeni nesil modellerini 2012 Paris otomobil fuarında sergileyecek olsa da aracın yüksek çözünürlükte fotoğrafları internete sızdı.

Uzun süredir ana hatları değişmeyen bir tasarıma sahip olan aracın bu nesilde de büyük bir sürpriz yapmaması bekleniyordu ki beklenen oldu. Özellikle yandan bakıldığında güncel modelleri andıran çizgiler ön ve arkada Evoque'un fütüristik tasarım anlayışıyla şekillendirilmiş aydınlatma grubuyla birleşince ortaya Ford Explorer'ı az da olsa hatırlatan bir araç çıkıyor.


Cam yüzeyleri daha alçak olan yeni Range Rover'ın iç mekanında Evoque'un tasarım anlayışı kendisini daha rahat gösteriyor. Silindir şekilli vites seçme kolu, büyük dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli aracın geleceğe dönük yanını yansıtırken bütün konsolun deri kaplı olması ve geniş ahşap yüzeyler klasik Range Rover modellerine göndermeler yapıyor.

İlk etapta üç motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan Range Rover'ın 3 ve 4.4 litre hacimli turbo Diesel üniteleri gibi kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 benzinli motoru da tanıdık olsa da gövde üzerinde bolca alüminyum kullanılması sayesinde elde edilen 420 kg hafifleme, hem tüketim hem de performans rakamlarında iyileşme sağlayacaktır.

9 yorum:

  1. Ford Explorer'dan ziyade Ford flex'e benzemis.

    YanıtlaSil
  2. Önü daha çok benzemiş Flex'e. Stoplarsa neredeyse Explorer'dan alınmış.

    YanıtlaSil
  3. benzeme olsa da bence sahane olmus.

    YanıtlaSil
  4. Katılıyorum. Bence de hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  5. On tamponda orta yukseklikteki hava girisleri sanki sonradan konulmus gibi, makyaj gibi olmus biraz daha degisiklik olsa daha iyi olabilirdi ama yine de guzel

    YanıtlaSil
  6. arka farlar kötü. evoque'a benzeticez diye batırmışlar. ya tam anlamıyla benzeteceklerdi ya da daha önceki dikdörtgen arka far tasarımlarına sadık kalacaklardı

    YanıtlaSil
  7. ağlatacak derecede güzel olmuş, yalnız otomatik vites'in dizaynı jaguar'dan arak galiba.

    YanıtlaSil
  8. Jaguar ile kardeş firmalar olduğundan normal. Evoque'da da aynı şekilde. Hatta 3 litre turbo Diesel ve 5 litre benzinli motorlar da Jaguar'dan alınıyor.

    YanıtlaSil
  9. Direksiyonu cok begendim, tuslarin sekli hyundai deki gibi sacma sapan degil, kolay basilabilir, direksiyon gobegi ve altindaki kollar da gayet hos, bu arada gostergelerin lcd ya da led ekran seklinde olmasi harika

    YanıtlaSil