15 Ağustos 2012 Çarşamba

McLaren GT 12C Can-Am Edition


McLaren'in yarış araçları üretiminden sorumlu yeni kolu McLaren GT, Pebble Beach Concours D'Elegance sırasında sergilenecek olan konsept yarışçısını tanıttı.

MP4-12C ailesinin en güçlü elemanı olan Can-Am Edition ana hatlarıyla MP4-12C GT3'e benzese de bazı farklılıkları yok değil. Büyük bir splitter ile donatılan ön tamponunda ek hava giriş ve çıkışları bulunan aracın bagaj kapağı ve ön çamurluk üzerinde de hava çıkışları yer alıyor.


Gövdesi genişletilen otomobilin büyüyen hava emiş yarıkları yenilenen motor soğutma sistemine daha fazla hava iletirken genişleyen çamurluklar iz mesafesini artırmış. Arka kısmında kullanılan karbon fiber spoiler ve difüzör büyük boyutlarıyla dikkat çekerken hem kaput hem de tampon üzerinde soğutma kanalları açılmış.

Hafifletilmiş jantlar, yeni süspansiyon ve fren sistemlerine sahip olan aracın ağırlığı 1.200 kg olarak açıklandı. İç mekanında döşeme ve kaplamaların büyük çoğunluğu yerine karbon fiber plakalar kullanılırken Recaro marka yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, takla kafesi, üzerinde ayar düğmeleri bulunan oval direksiyon simidi, dijital gösterge tablosu, klima ve yangın söndürme sistemi konseptin donanımları arasında bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motorunun ürettiği 630 beygir güçle bu güne kadar tanıtlan en güçlü MP4-12C olma ünvanını da eline alan araç Amerika kıtasında koşulan yarışlar göz önünde bulundurularak hazırlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder