17 Ağustos 2012 Cuma

Rolls-Royce Phantom Coupé Aviator


İngiltere'de pilot lisansına sahip olan ikinci kişi olan ve aynı zamanda Rolls-Royce firmasının kurucularından Charles Stewart Rolls, markanın havacılık temalı Phantom Coupé versiyonuna ilham kaynağı oldu.

Schneider Trophy sahibi ve motoru Rolls-Royce tarafından üretilmiş Supermarine S6B deniz uçağına da adanan otomobilin gövdesinin büyük bölümü metalik griye boyanırken kaput ve cam çevrelerinde mat renk tercih edilmiş.


İç mekanda, tavan da dahil bir çok noktada turuncuya çalan kiremit renkli deri döşemeler dikkat çekerken orta konsolun üst kısmında kullanılan alüminyum kaplama havacılık temasına göndermeler yapıyor. Daha çok kromajlı parçalara sahip olan kapıların da altına inildiğinde özel tasarım bardaklıkların çevresinin de alüminyumdan üretildiği görülebiliyor.

Deri paspaslara sahip olan otomobilin ayak basılan yerlerinde bile ince alüminyum şeritler bulunması detaya verilen önemi sergilerken ön konsolun orta kısmında ahşap kaplama da unutulmamış. Sadece 35 örneği üretileceği açıklanan aracın orta konsoluna da kronometreli bir analog saat yerleştirilmiş.

5 yorum:

  1. ve dunyada bunu alan kullanan insanlar var. bizde afedersiniz gotumuzde bir avuc bok ile veloster mi alalim beetle mi alalim en iyi fiyat/donanimi hangisi veriyor diye gunlerce o arastirma senin bu test benim okumakla incelemekle geciyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu arac ben zenginim demek icin, bunu alcagina git bmw 7 mb s audi a8 al kalan parayla hayir isi yap

    YanıtlaSil
  3. Zenginlerin de işi zor. 35 kişilik listeye girmek için acele etmeleri gerekiyor. Kaçarsa gitti sınırlı üretim Rolls-Royce. :)

    YanıtlaSil
  4. Selahattin Korkmaz22 Ağustos 2012 23:03

    tamam hadi lüks seversin arka koltuğa geçmek için dört kapılı rolls alırsın da, madem direksiyon başına geçeceksin neden alırsın bunu ?

    YanıtlaSil
  5. Değişiklik olsun diye olabilir. Para bol gelmiş de olabilir ki büyük ihtimalle öyledir.

    YanıtlaSil