14 Ağustos 2012 Salı

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé


2012 Olimpiyat Oyunları kapanış törenini izleyen dikkatli sporseverlerin gözlerinden Rolls-Royce'un üç adet Phantom Drophead Coupé modeli kaçmamıştır. Televizyonlardan tasarım olarak kardeşlerinden farklılığı alnaşılmayan aracın özelliği detaylarda gizli.


Üçü de beyaz olan özel üretim bu otomobiller tasarım olarak olmasa da özel logolarla kardeşlerinden ayrılıyor. Markanın ünlü logosu Spirit of Ecstasy'nin altında bulunan Rolls-Royce anagramı "London 2012" ile değiştirilirken aynı logo yan sinyaller üzerinde de kullanılmış.


Jantların sabit duran orta kısımlarında da marka amblemi yerine Latince Olimpiyat sloganı "Citius, Altus, Fortius" (Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü) ve yine London 2012 amblemi yerleştirilmiş. Dİreksiyon simidinin merkezinde Olimpiyat meşalesi resmedilirken kapı eşiklerinde aracın 3 otomobillik seri içerisinde olduğu bilgisi işlenmiş.

8 yorum:

  1. piyasada her zaman almanlar,japonlar ya da amerikan araçlarının esamesi okunur gibi görünür ama bence dünyanın en mükemmel otomobillerini her zaman ingilizler üretir. lüks ve spor lüks araçlarından belli (rolls royce ya da aston martin) senin fikrin nedir bu konuda? ingilizler neden hep kaliteli araç üretipte daha fazla satacak araç profiline girmezler?

    YanıtlaSil
  2. İngilizler gerçekten İngiliz oldukları zamanlarda farklı araçlar üretiyorlardı ama kalite anlamında sorunları vardı. Şimdi bu sorunların önüne geçiliyor ama Rolls-Royce'tan Bentley'e, Lotus'tan Jaguar'a kadar bütün firmalar başkalarına satıldı.

    YanıtlaSil
  3. belkide az ürettikleri ve piyasada fazla görünmeyip deyim yerindeyse ayağa düşmedikleri için daha değerliler

    YanıtlaSil
  4. Nedenlerden birisi kesinlikle.

    YanıtlaSil
  5. ben tam bir otomobil ve özellikle bmw hastasıyım buradaki iki yorumda bana ait blogunda seninle otomobillerle alakalı paylaşımlarda bulunmak isterim nasıl kontak kurabilirim?

    YanıtlaSil
  6. Sağra "Agamemnon'a sorun" bölümü var. Bir mail uzaktayım. :)

    YanıtlaSil