13 Şubat 2011 Pazar

Range Rover Autobiography Ultimate Edition


Range Rover tarihinde üretilen en lüks model tanıtıldı. Zaten özel versiyonlara sahip olan Autobiography serisi artık süperlüks "Ultimate Edition" isimli modele de sahip.

Çift renkli gövde boyası, özel 20 inç çaplı jantları, krom kaplama yan hava çıkışları ve yine kromajlı ön panjurundan tanınabilen aracın iç mekanı krallara layık. Elle işlenmiş ahşap kaplama ve deri döşemelere sahip olan bu özel versiyonun arkasında iki adet tekli koltuk bulunuyor. Elektrikli olarak ayarlanabilen bu iki koltuk ısıtma ve masaj fonksiyonlarına da sahip.

Arka koltuklar için özel havalandırma da sunan Range Rover şaft tünelinin üzerine kapaklı kol dayanağı, buz dolabı, bardaklık ve ahşap masalar eklemiş. Yan camların alt kısımlarını da ahşapla kaplayan marka iki adet iPad'i standar donanımda sunuyor. Bagajdaki eşyaların da tam bir lüks içerisinde taşınmasını isteyen tasarımcılar bu bölümün tabanını da tik ağacıyla kaplamış.

Serinin en güçlü v8 motorlarıyla donatılacak olan Autobiography Ultimate Edition modellerinde kullanılan 4.4 litre hacimli turbo Diesel motor 313 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motor 510 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Araçların her ikisinde de yeni geliştirilen 8 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor.

Fiyatları henüz açıklanmayan araçlardan toplam 500 adet üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder