17 Haziran 2010 Perşembe

Range Rover


Geçtiğimiz aylarda makyajlanan ve Mayıs ayı sonlarına doğru da yeni turbo Diesel motoru hakkında söylentiler çıkan Range Rover'ın 2011 modelleri tanıtıldı.

Yeni bir görünüm paketiyle donatılan Range Rover'ın tamponunda, sis farları çevresinde, yan basamaklarda, ön ızgarasında ve yan hava çıkışlarında titanyum renkli kaplamalar kullanılmış. Yeni bir egzoz sistemiyle de donatılan araçta dört yeni jant seçeneği ve birisi beyaz, diğeri lacivert iki yeni gövde rengi seçeneği sunuluyor.

Vites kolu yerini, Jaguar'ın XF modelinde olduğu gibi çevirmeli bir düğmeye bırakırken kapı eşiklerine ışıklandırmalı kaplamalar eklenmiş.

Aracın geliştirilen noktalarından birisi de fren sistemi olmuş. Ön aksta 380 mm çaplı diskler kullanılırken arkada 365 mm çaplı diskler kullanılmakta. Her iki aksta da kullanılan kaliperlerse 6 pistonlu.

Yeni turbo Diesel motorunun da resmi verilerini açıklayan Range Rover 4.4 litre hacimli ünitenin 313 beygir güç, 700 Nm tork ürettiğini belirtti. Maksimum sürati 210 km/s olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.8 saniye sürmekte. Aracın ortalama yakıt tüketimi 100 km mesafede 9.4 litre olarak açıklanırken yapılan CO2 salınımı kilometre başına 253 gram.

Standart olarak 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak olan aracın donanımında bulunan Terrain Response adlı elektronik çekiş sistemi yardımcısı da yenilenirken yokuş kalkış ve sabit süratte yokuş iniş fonksiyonları geliştirilmiş. Arka koltukların sırtlıklarına geriye yatma fonksiyonu eklenirken opsiyonel donanımda 19 hoparlörlü ve 1.200 Watt kapasiteli Harman Kardon marka ses sistemi sunulmaya başlanmış.

TDV8 seçeneğinin haricinde sunulan bir diğer v8 motor olan 5 litre hacimli ünite kompresör besleme yardımıyla 510 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Boş ağırlığı 2.580 kg olan aracın 0'dan 100 km/s sürate 6.2 saniyede ulaştırabilen motorun 100 km mesafede kaydettiği ortalama yakıt tüketimi 14.9 litre. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış olan aracın maksimum süratiyse 225 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder