2 Haziran 2012 Cumartesi

Mazda MX-5 Yusho


Mazda'nın küçük roadster modeli MX-5, üretimde kaldığı uzun seneler içerisinde birçok özel versiyon ve konsepte sahip oldu. Bu yıl Leipzig'de tanıtılan konsept versiyonuysa hem görünüm hem de performans olarak şimdiye kadar sergilenenlerin en iyileri arasına giriyor.

Japonca zafer anlamına gelen ismi ve mat beyaz gövde rengiyle ana vatanına selam yollayan konseptin dış görünümünde 17 inç çaplı jantlar, arka tamponun alt kısmına yerleştirilen karbon fiber difüzör, bagaj kapağı üzerinde bulunan küçük spoiler ve yenilenen egzoz sisteminin merkezi çift çıkışı dışında bir farklılık bulunmuyor.


İç mekanda da değişiklikleri minimumda tutulan aracın Recaro markalı, sportif yan desteklere sahip koltukları deri ve süet döşemeleriyle dikkat çekiyor. Direksiyon simidi de süet kaplanan araçta alüminyum pedal seti de standart olarak sunuluyor.

Kaputunun altında da dikkat çekici değişiklikler olan aracın 2 litre hacimli motoru, kompresör besleme yardımıyla 240 beygir güç, 274 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan aracın maksimum sürati 240 km/s olarak açıklanıyor.

5 yorum:

  1. Çok güzel blog harika paylaşım herşey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Konsept olduğundan epey yüksektir. Seri üretime geçilirse de donanımına bağlı olarak 2 litre atmosferik motora sahip olanın %30-40 üzerine çıkabilir.

    YanıtlaSil