18 Ağustos 2011 Perşembe

Smart ForTwo EV ve ebike


Smart'ın elektrik motorlu modeli ForTwo EV yenilendi. Performansı artık daha yüksek olan aracın yanında üretici, ilk elektrik motorlu bisiklet modeli ebike'ı da tanıttı.

Beyaza boyanmış jantları ve yeşil koruma kafesiyle kendisini belli eden elektrik motorlu ForTwo sportif yan etekler ve ön tamponla donatılmış. İç mekanında da yeşil renkli parçalar dikkat çeken aracın donanımı benzinli kardeşlerininkinden farklı değil.

75 beygir güç, 130 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla otomobil 0'dan 60 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilirken 100 km/s sürate 13 saniyenin altında ulaşılabiliyor. 17.6 kWh kapasiteli pilleriyle 140 km menzil sunabilen otomobilin maksimum süratiyse 120 km/s'in üzerinde.

Smart ForTwo ile birlikte tanıtılan ebike isimli elektrik motorlu bisikletse aracın arkasında taşınabiliyor. 0.34 beygir güç üretebilen motoru ve 400 Wh kapasiteli pilleriyle 100 km'yi aşan menzil sunabilen bisikletin üzerinde, pil şarj durumunu ve çeşitli diğer bilgileri verebilen bir USB port yer alıyor.


Küçük pilleri istenirse üzerinde istenirse de evde şarj edilebilen ebike'ın aksine ForTwo EV'nin pilleri sadece araç üzerinde doldurulabiliyor. Bunun yanında küçük otomobil, pil şarj durumunu ve akıllı şarj sisteminin şarja ne zaman başlayıp ne zaman duracağını internetten kontrol edebilmeye yarayan bir sisteme de sahip. Aynı sistem, istendiğinde klima veya ısıtma sisteminin de araca girmeden çalıştırılabilmesine olanak veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder