17 Ağustos 2012 Cuma

McLaren X-1


Pebble Beach Concours d'Elegance her yıl olduğu gibi bu sene de sürprizlerle dolu. Geçtiğimiz haftalarda güncellediği MP4-12C modelinin yarış amaçlı konsepti 12C Can-Am Edition'ı tanıtmasının üzerinden bir hafta geçmeyen McLaren şimdi de özel üretim bir aracının üzerindeki perdeyi kaldırdı.

İsmi henüz açıklanmayan bir zengin için üretilen tek örnek otomobil MP4-12C temelleri üzerine geliştirilmiş olsa da karbon fiberden üretilmiş gövde panellerinin tamamı yeniden şekillendirilmiş. McLaren özel araç bölümü tasarımcıları arasında düzenlediği yarışma sonucunda otomobilin görünümüne şekil veren araç sahibi dış mekanı piyano siyahına boyatırken metalik renkli parçaların tamamı alüminyum bloklar oyularak şekillendirildikten sonra nikelle kaplanmış.


4.658 mm boyuyla temellerini kullandığı araçtan 109 mm daha uzun olan X-1, 2.097 mm genişliğiyle 188 mm daha geniş. Farklı tasarıma sahip tavana rağmen 1.199 mm'lik yüksekliği değişmeyen aracın 1.400 kg civarındaki ağırlığı da hemen hemen aynı kalmış. LED stoplar, büyük bir difüzör ve şekli değişmiş seviye ayarlı spoiler ile birlikte aracın en dikkat çekici yeri şüphesiz arka tekerleklerin önünü kaplayan karbon fiber kapaklar.

Kırmızı renkli deri döşeme ve karbon fiber kaplamaların hakim olduğu iç mekanda tasarım değişikliğine gitmeyen alıcı metal parçaları yine nikel kaplatırken kapı içlerine yerleştirilen tek örnek plakaları konsepte özel.

Motor bölümünde de değişiklik yapılmayan aracın çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru 625 beygir güç, 600 Nm tork üretmeye devam ediyor.

9 yorum:

  1. yeni bir efsane mi geliyor F1 gibi?

    YanıtlaSil
  2. Arac tek, f1 seri uretimdi. F1 ile mp4-12c yi kiyaslayabilirsin. Bu arac kiyaslanamaz

    YanıtlaSil
  3. F1'in yerine üretilecek araç geliştiriliyor şu sıralar. MP4-12C biraz lüks kaçıyor birebir kıyaslama yapmak için ama güçleri yakın tabi.

    YanıtlaSil
  4. biraz daha uğraşsalar güzel batmobile olur bu araçtan.

    YanıtlaSil
  5. Ben ciddi ciddi Batman serisinde oynayanlardan birisinin sipariş ettiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. sevemedim şu mclareni bi türlü.

    tamam arabaları kağıt üzerinde mükemmel. ama malesef ruhu yok. ferrari 430u mclaren f1e tercih ederim. bence hiçbir zaman da efsane olamadı zaten

    YanıtlaSil
  7. herhalde sadece 'sence' efsane olamamistir. f1 de efsane degilse ne efsane dacia logan mi. surucu merkezli ucgen bicimindeki koltuklari bile yeterliydi bizim icin ama arac neler neler sunuyordu daha halbuki. top speed de yanilmiyorsam veyron gelene kadar yillarca elinde tuttu rekoru.

    YanıtlaSil
  8. MP4-12C ve 458 Italia karşılaştırmasında Ferrari öne çıkabilir. Hatta aranan ruhsa belki 430 da tercih edilebilir ama bir ara gezegenin en hızlı otomobili olmuş F1 çok farklı. Hala bir F1'i Veyron'a tercih eden bir sürü insan var.

    YanıtlaSil
  9. McLaren F1'e "ruhsuz" diyenin ruhu Nihat Doğan'ının ruhunun önüde diz çöküp af diler.

    Allah baba adamı taş yapar. Ruhsuz dediğin efsane değil dediğin araç Le-Mans bile kazanmıştır sen hangi galakside veya zaman diliminde yaşıyorsun merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil