19 Aralık 2010 Pazar

Mini Paceman


SUV modeli Countryman'ı Ocak ayında tanıtan Mini, bu aracın üç kapılı konsept versiyonu olan Paceman'ı da 2011 Detroit otomobil fuarında sergileyeceğini duyurdu.

Temel tasarım anlayışı Countryman'dan kopmayan aracın ön yüzü bu modelle aynı. 19 inç çaplı jantlar ve özellikle arka çamurluklarda göze çarpan şişkinlik sportif görünümü ön plana öıkarırken tavanın arkaya doğru yavaş yavaş alçalması bu etkiyi pekiştiriyor.

B sütunu gizlenen aracın arka kısmının tasarımıysa Countryman modelininkinden oldukça farklı. Aslına bakarsanız üretimdeki hiçbir Mini modeline benzemeyen arka kısım yuvarlak hatlı stoplar , şişkin tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemiyle güçlü bir görünüm sunuyor. İç mekan düzenini Countryman ile paylaşan araç dört adet tekli koltuğa sahip.

Kaputunun altında tanıdık bir motor bulunan aracın 1.6 litre hacimli ünitesi turbo besleme yardımıyla 211 beygir güç, 260 Nm tork üretebilmekte. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan aracın maksimum tork değeri, overboost fonksiyonu sayesinde kısa süre için bile olsa 280 Nm'ye ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder