20 Aralık 2010 Pazartesi

Mercedes-Benz CLS 63 AMG


Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Mercedes CLS Serisi modellerinin AMG versiyonu CLS 63 AMG üzerindeki sır perdesi Los Angeles'ta kalktı. Markanın yeni motoruyla donatılan otomobil süperspor model SLS AMG'den izler taşımakta.

Petek dokulu ön panjurun altında bulunan tamponu daha sportif bir tasarıma sahip olan araçta kullanılan LED teknolojili gündüz farları da daha büyük tasarlanmış. Yan etekleri de daha sert çizgilere sahip olan aracın ön çamurluklarının arkasına küçük oyuklar yerleştirilmiş. 19 inç çaplı jantlar standart donanıma dahil edilirken daha sportif görünümlü arka tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemi de AMG paketinde sunuluyor.

Fren sistemi güçlendirilen otomobilin iç mekanına geçildiğinde deri, Alcantara ve karbon fiberin uyumu gözler önüne seriliyor. Alt kısmı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidi ve alüminyum pedal seti dikkat çekerken vites kumanda kolu ve bu kolun yanında bulunan düğmelerin SLS AMG modelinde bulundukları şekilde sunulmaları gözlerden kaçmıyor.

Motor kaputunun altında çift turbo beslemeye sahip, 5.5 litre hacimli bir v8 ünite saklayan CLS 63 AMG'nin standart versiyonu 518 beygir güç, 702 Nm tork üretebilirken performans paketiyle bu veriler 550 beygir ve 802 Nm'ye çıkıyor.

Her iki versiyonunda da SLS AMG'de kullanılan 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman görev alırken performans paketine sahip modellerde bazı ek donanımlar dikkat çekiyor. Daha sportif bir süspansiyon sistemiyle donatılan bu araçların fren kaliperleri kırmızıya boyanırken iç mekanda daha çok Alcantara kullanımı dikkat çekiyor. Paketle birlikte motor kapağı ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler karbon fiberden üretilirken maksimum sürat limitörü 300 km/s'te devreye giriyor.

Düşük güçlü aracın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılırken bu aracın 0'dan 96 km/s sürate ulaşması 4.4 saniye sürüyor. Daha yüksek güç sunan model aynı sürate çıkmak için 4.3 saniyeye gereksinim duyuyor.

Diğer CLS modellerinde olduğu gibi Start&Stop sistemiyle donatılan aracın donanımında SLS AMG'de sunulan mat gri gövde rengi de bulunuyor. Bu opsiyonun sınırlı bir süre için sunulacağı belirtilse de dört tekerlekte birden görev yapan 360 mm çaplı delikli fren diskler daima standart donanımın bir parçası olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder