23 Aralık 2010 Perşembe

Mercedes-Benz C Serisi


Mercedes, başarılı satış rakamlarına ulaşan serisi C'yi makyajladı. Hem sedan hem de station wagon (T) seçenekleri makyajlanan aracın asıl değişimi ön yüzü ve iç mekanında olmuş.

2011 Detroit otomobil fuarında sergilenecek olan aracın farları, ve ön tamponu yeniden tasarlanırken makyajlanan kaput artık alüminyumdan üretiliyor. İlginç şekilli LED gündüz farları ve sinyallere sahip olan otomobilin sis farları da aynı teknolojiyi kullanıyor. Donanımına yeni jant seçenekleri eklenen serinin arka kısmındaysa hafifçe makyajlanan tampon ve LED stoplar dikkat çekiyor.

İç mekanı daha seçkin bir görünüme kavuşan aracın döşeme ve kaplama renklerine yenileri eklenirken sportif direksiyon simidinin şekli değiştirilmiş. Orta konsolu yeniden tasarlanan aracın göğüs kısmı için sunulan alüminyum ve ahşap kaplamalar, eski modelin düz siyah kokpitinden çok daha şık ve ferah bir ortam yaratmış.

Elektronik yardımcılarında da eklemeler bulunan aracın donanımına dikkat dağılma uyarısı, park yardımcısı, şerit kontrol sistemi, uzun far yardımcısı ve kör nokta önleme sistemi eklenirken araç bilgilerini yolculara sunan COMAND geliştirilmiş.

A.B.D.'de C250, C300 ve C350 isimli üç modelden oluşan bir ürün gamına sahip olacağı açıklanan otomobilin Avrupa pazarında sunulacak olan motor seçenekleriyse önümüzdeki haftalarda tanıtılacak. Eski modele kıyasla performanslarında bir değişme olmayan bu motorların ortalama tüketim değerleriyse %15'e varan azalma gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder