9 Aralık 2020 Çarşamba

Acura MDX


Acura'nın büyük SUV modeli MDX yeni nesline kavuştu. Aracın büyük bir sürpriz yaşattığını söylemek zor, zira modelin prototip hali birkaç ay önce sergilenmişti. Seri üretime alınan aracın hiç değişikliğe uğramadığı söylenebilir.

Güncel Acura ailesinin köşeli hatlarına sahip olan SUV, önden bakıldığında ince yapılı LED farlar ve beşgen panjur görülebiliyor. Jant çapları 21 inçe kadar büyürken gövde üzerinde yer alan kromajlı bölümler sportif paketlerde siyaha boyanıyor. Yatay yerleşimli LED stoplar ve spoiler haricinde arkada dörtgen egzoz çıkışları görülebiliyor. Type S'te ise bu parçalar dörtlü çıkışa dönüşüyor. Bu aracın donanımında kırmızı renkli, Brembo fren kaliperleri de yer alıyor.

İç mekanı da prototip araçla paylaşılan otomobilde dijital gösterge paneli ve geniş bir bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Geniş orta konsol, vites selektörüne de ev sahipliği yapıyor. 3 koltuk sırasına sahip olan modelin donanımına 16 hoparlörlü, 710 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi de eklenebiliyor. Sportif donanımlı araçlarda metal pedal seti ve üzerinde donanım arması yer alan daha sportif görünümlü direksiyon simidi yer alıyor.

Kaput altında 3.5 litre hacimli V6 motor bulunduran MDX, aracın önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli seçeneklerini sunuyor. 294 beygir güç, 363 Nm tork üretebilen ünite 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. İlerleyen zamanlarda piyasaya çıkacak Type S'in kaputu altındaysa çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir V6 bulunuyor. Motor, 360 beygir güç, 482 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder