11 Eylül 2015 Cuma

Bentley Bentayga


Bentley'den beklenen haber geldi. İngiliz üreticinin 2012 yılında EXP 9 F konseptiyle müjdesini verdiği süper lüks SUV modeli sonunda seri üretime alınıyor. Markanın özelliklerini yansıtmayı başaran görünümüyle dikkat çeken araç gücüyle de kendisinden söz ettirecek.

Konsept halinde kullanılan köşeli hatları biraz yumuşatılmış şekilde seri üretime alan Bentley diğer modellerinde kullandığı yuvarlak far tasarımını Bentayga'ya da adapte etmiş. Sportif görünümlü hava girişlerine sahip olan ön tamponun alt kısmı koruma plakasına sahipken genişletilmiş çamurluklar kapıların alt kısmında görülen şişkin yapıyla birbirine bağlanmış.


20 ve 22 inç çaplı jant seçenekleri sunacağı açıklanan aracın arka bölümünde spoiler ve dörtgen stoplar gözden kaçmazken bagaj kapağı camının altında da spoiler benzeri bir yapı bulunuyor. Krom süslemelere sahip olan arka tamponun altında ince yapılı reflektörler ve yine ince tasarımlı çift egzoz çıkışı detayları tamamlıyor.


İç mekanı çok daha tanıdık olan otomobilde cömertçe kullanılmış deri döşeme, ahşap kaplama ve metal parçalar lüks bir duruş sergilerken direksiyon simidi sportif görünümüyle dikkat çekiyor. Metal pedal seti, büyük dokunmatik ekran ve açılabilir panoramik cam tavan standart donanıma eklenirken 1.950 Watt çıkış gücüne sahip Naim ses sistemi opsiyonel donanımda.


Arka bölümde üç veya iki kişilik konfigürasyon tercih edilebilirken ikinci seçimde ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlu elektrikli koltuklar, kol dayanağı ve Android tabletlere sahip eğlence sistemi alınabiliyor. Bagaj hacmi açıklanmasa da bu bölümde kullanılabilen buz dolabı ve piknik seti çantaları tanıtıldı.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli tanıdık bir w12 motor bulunduran Bentayga 608 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 301 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder