23 Mart 2011 Çarşamba

Mazda MX-5 GT


Mazda'nın efsanevi roadster modeli MX-5'in pist yarışları için hazırlanan GT modeli tanıtıldı. Britcar MSA British Endurance Championship'te kullanılacak olan otomobillerin ağırlıkları azaltılırken güçleri önemli ölçüde artırılmış.

Süspansiyon sistemi yenilenen aracın ön tamponunun altına büyük bir splitter eklenirken yan aynalar da FIA yönetmeliklerine uygun biçimde küçültülmüş. Arka tamponunun alt kısmına bir difüzör eklenen otomobilin yenilenen egzoz sisteminin çift çıkışı tamponun orta kısmına yerleştirilmiş.

Tavanı iptal edilen bu MX-5'in camları yerine polikarbonat kullanılırken ön camsileceklerinin sayısı bire indirilmiş. Kabin çevresi takla kafesiyle kaplanan aracın karbon fiber ağırlıklı iç mekanında yarış koltuğu, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve yangın söndürücü gibi zorunlu ekipmanlar dikkat çekmekte.

Modifiye edilen motoruyla 275 beygir güç üretebilen otomobilin bu gücü, 6 ileri vitesli sıralı şanzıman ve 850 kg'lık boş ağırlıkla birleşince ortaya etkileyici performans rakamları çıkıyor. 0'dan 96 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 258 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder