19 Mart 2011 Cumartesi

SAAB 9-3


Büyük bir gürültü koparmasa da 2011 Cenevre otomobil fuarının en çok yenilik sergileyen markalarından birisi de SAAB oldu. 9-5 modelinin station wagon versiyonunu ve yeni konsept aracını sergileyen firma 9-3 modelinin de makyajlanan kasasını tanıttı.

2012 yılında piyasaya çıkması planlanan yeni 9-3'ten hemen önce yapılan makyaj operasyonu tahmin edildiği gibi büyük bir değişim içermiyor. Yeni ön tamponla birlikte hafifçe makyajlanan ve daha büyük bir SAAB amblemi ile donatılan ön panjur biraz daha dinamik bir görüntü sergilerken içleri mavi renge boyanan farlar ön kısımdaki diğer yenilik olarak dikkat çekiyor.

Sedan modellerin bagaj kapakları üzerinde bulunan spoiler standart olarak sunulurken SportCombi kasa seçeneğinde sunulan bagaj kapağı krom çıtası yerini plastikten üretilen bir çıtaya bırakmış. Daha taze bir görünüm için 9-3 ailesinin jant seçenekleri de yenilenmiş.

İç mekan tasarımında bir değişiklik yapmayan üretici konsol kaplamaları ve deri döşeme renklerinde farklılaşmaya giderken ön koltukların yan kısımlarına yeni gözler eklemiş.

Motor seçeneklerinde büyük bir değişiklik yaşanmayan aracın tamamı turbo beslemeye sahip ünitelerinden 2 litre hacimli ve benzinli olanları 163 ve 220 beygir güç üretebilirken 1.9 litre hacimli Diesel ünitenin 130, 160 ve 180 beygir gücünde 3 versiyonu bulunuyor.

Benzinli motor seçeneklerinde ortalama %4 yakıt ekonomisi sağlayan SAAB her iki ünite için de dört tekerlekten çekiş sistemini opsiyonel donanıma almış. 163 beygir gücündeki motor 320 Nm tork üretebilirken eskisinden 10 beygir daha güçlü olan 220 beygir gücündeki ünite 350 Nm tork verebiliyor.

6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzımanları bütün 9-3 ailesinde standart olarak sunmaya başlayan SAAB turbo Diesel motorların ortalama tüketim değerlerini 4.5 litre/100 km olarak açıklarken CO2 salınımlarını 119 gram/km olarak belirtiliyor.

4 yorum:

  1. neredeyse 10 yıl geçti hala güzel bir araba. yenisi ne kadar SAAB olur bilemiyorum. umarım 9-5 gibi insignia ile çok benzeşmez de daha özgün bir model olur.

    YanıtlaSil
  2. saab ii güzel de şu konsolu bi halledemediler. nerdeyse 90 ların sonundaki konsollar gibi.

    YanıtlaSil
  3. Görünüşü taze kılmayı başarıyor SAAB ama uçak kokpitine benzetilmek istenen konsol yüzünden iç mekan biraz eski görünüyor gerçekten de.

    YanıtlaSil
  4. Herkesin övdüğü ama kimsenin almadığı talihsiz otomobillerden biri. Ben de seviyorum ama ben de almam doğrusu.

    YanıtlaSil