26 Ağustos 2010 Perşembe

BRABUS SV12 R iBusiness


Alman üretici BRABUS, Mercedes S600 temelli canavarı SV12 R Limousine'i geçtiğimiz sene tanıtmıştı. Bu otomobile sahip olacak kadar şanslı (ve zengin) insanların tek ihtiyaçlarının performans olmadığının bilincinde olan firma bu yıl da aynı aracın bilişim teknolojileriyle donatılmış versiyonu iBusiness'ı tanıttı.İsminden de anlaşılacağı üzere A.B.D. merkezli Apple ile ortaklaşa yürütülmüş olan proje sonrasında araç yürüyen bir multimedya merkezine dönüşmüş.

Görünüş olarak geçtiğimiz yıllarda tanıtılan modellerden büyük bir farkı bulunmayan otomobilin ön ve arka tamponlarıyla yan etekleri yenilenirken arka tamponun altına bir difüzör eklenmiş. Çapları 22 inçe kadar çıkan jantları opsiyon listesinde bulunduran aracın ön çamurluklarının arkasında da hava çıkışları açılmış.

İç mekanda istenilen renkte deri ve Alcantara kullanabilen BRABUS, kaplamalar için de değişik renkli ahşap, alüminyum ve karbon fiber seçeneklerinden oluşan geniş bir yelpaze sunuyor. Arka koltuklar için kafalık arkası televizyonlarla donatılmış olan otomobilin tavanında da büyük bir monitör bulunuyor. Şapkalığın altına yerleştirilen ve bagajdan ulaşılabilen özel bir göz içerisinde bulunan bilgisayarın verilerini gösteren bu monitör haricinde internet bağlantısı da sunuluyor.

Aracın COMMAND adlı kontrol sistemine ulaşmak için iki adet iPad sunan BRABUS, zengin müzik seçeneklerini 64 GB kapasiteli bir iPod Touch'a aktarmış. Deri ve ahşap kaplı tepsilerin üzerinde, kendilerine ait klavyeler ve sabitleyicilerle birlikte sunulan iPad ikilisi dikey veya yatay konumda tutularak sabitlenebiliyor. Arka koltukların arasında bulunan kol desteğinin içerisinde özel bir bölmesi bulunan iPod, ister aracın ses sisteminden ister sunulan iki adet kablosuz ve arka plan sesini iptal edebilen kulaklıkla dinleniyor. Otomobilin park halinde bulunduğu süre içerisinde taşınabilir elektronik donanımın tamamının içerisine koyulabileceği özel gözler de tasarlanmış.

Performans konusunda da bir sıkıntısı olmayan otomobilin çift turbo beslemeye sahip v12 motoru 750 beygir güç, 1.350 Nm tork üretebilirken maksimum torkun yürüyen aksama zarar vermemesi için değer 1.100 Nm'de elektronik olarak sınırlandırılmış. Maksimum sürati de 340 km/s'te sınırlandırılan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniye sürerken 200 km/s sürati görmek için 11.9 saniye gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder