23 Ağustos 2010 Pazartesi

Citroën DS3 Racing




Citroën DS3 modelinin en sportif modeli olacağı açıklanan ve Şubat ayında tanıtılan Racing'in teknik verilerinin tamamı ortaya çıktı.

Baştan sona sportif aksesuarlarla donatılmış olan otomobilde sadece iki renk kombinasonu sunulacak. Daha önce tanıtılan siyah-turuncu temasına ek olarak beyaz-siyah kombinasyonunu da tanıtan Citroën, her iki araçta da 18 inç çaplı jantlari difüzör, splitter ve kromajlı egzoz çıkışlarını sunuyor.

İç mekanda da dışarıda sunulan renk kombinasyonlarına sahip olan otomobilde deri ve Alcantara kaplı, sabit kafalıklı sportif koltuklar, karbon fiber benzeri kaplama ve alüminyum pedal takımı standart olarak sunulan aracın sınırlı üretim plakası ve koltukların sırtlıklarında Citroën Racing amblemleri bulunuyor.

PSA grubu ve Mini'nin birçok modelinde kullanılan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 202 beygir güç, 275 Nm tork üretebilen otomobilin CO2 salınım miktarı kilometre başına 149 gram olarak açıklandı. 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 235 km/s olarak açıklandı.

Durağan halden 1 km mesafeyi katetmesi 26.5 saniye süren otomobilin başlangıç fiyatı da Avrupa'da 29.990 Euro olarak açıklandı. Şubat ayında 1.000 örneği üretileceği söylenen araçtan 2.000 adet üretileceği de kesinlik kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder