27 Ağustos 2010 Cuma

Vorsteiner V-RT

İşte Vorsteiner tarafından Porsche 911 Turbo için geliştirilmiş aerodinamik paket: V-RT. Aracın görünümüne de olumlu etkisi olan paket boş ağırlığı da aşağıya çekmiş.

Gövde parçalarının tamamı karbon fiberden üretilen bu kit dahilinde ön ve arka tamponlar yeniden tasarlanmış. Ön tamponda bulunan hava yarıkları büyütülürken burada bulunan sis farları iptal edilerek ağırlık tasarrufu sağlanmış. Tampon altına bir splitter ekleyen Vorsteiner bu sayede yüksek sürat stabilitesini de artırmış.

Yan kısımda, boyutları 21 inçe kadar çıkabilen, birçok renk ve şekilde ısmarlanabilen jantlar dikkat çekerken yan ayna muhafazaları da yenilenmiş. Tavanı da karbon fiberden üreten firma bu sayede aracın en tepe noktasını 25 kg hafifletmeyi başarmış.

Yeni arka tamponunun yan kısımlarında bulunan hava çıkışları büyütülen araca küçük bir difüzör ve dört çıkışa sahip egzoz sistemi eklenmiş. Yüksek süratlerde daha iyi yol tutuş için çift katlı spoiler ile donatılan otomobilin bu süratlerde yavaşlama performansını iyileştirmek için fren sistemi de elden geçirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder