24 Ağustos 2010 Salı

Seat Ibiza Ecomotive


İspanyol üretici Seat, Ibiza ailesinin ortalama yakıt tüketimini daha da aşağıya çekmek için kolları sıvadı. Bu bağlamda Volkswagen'in Polo ailesinde de kullandığı 1.2 litre hacimli TDI motora sahip olan modelini tanıtan üretici etkileyici bir tutumluluğa sahip.

İşe tasarımdan başlayan Seat mühendisleri aracın hava sürtünme katsayısını 0.30 Cd seviyesine çekebilmek için deliksiz ön panjur, ön tamponda daha alçak bir hava girişi, 40 mm genişliğinde ön spoiler, bagaj üstü spoiler, daha az hava direnci sağlayan bir tasarıma sahip jant kapakları ve arka tekerlekler için deflektörler kullanmış.

1.2 litre hacimli turbo Diesel motoru 75 beygir güç, 180 Nm tork üretebilen otomobilde kullanılan stop/start ve fren enerjisi geri kazanım sistemleri ortalama yakıt tüketiminin 3.4 litre/100 km'ye inmesini sağlamış. CO2 emisyon miktarı 89 gram/km seviyesinde olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 13.9 saniye sürerken maksimum sürati 173 km/s olarak belirtildi.

2 yorum:

  1. Şu aralar kendisi ile ilgili planlarım var ama,bayram dönüşü görmeye de gideceğim ama ilk arabam olacağından kararsızlık had safhada.

    Merhaba bu arada.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Bu modelin performansı pek iç açıcı olmasa da bu özelliği ön planda tutmayan sürücüler için oldukça uygun. Aynı motor ve şanzımana sahip Volkswagen Polo'dan daha ucuz ve neredeyse kalite olarak bile aynı.

    YanıtlaSil