27 Ağustos 2010 Cuma

Lexus IS Serisi



Japon üretici Lexus, en küçük sedan serisi IS'in Avrupa pazarında satılan versiyonlarını makyajladığını açıkladı. Artık daha da sportif bir görünüme sahip olan otomobilin bütün motorları Euro 5 egzoz normlarına uygun hale getirilmiş.

Uzun ve kısa farlarının altına LED teknolojisi kullanan gündüz farları eklenen serinin ön panjur tasarımı da yenilenmiş. Stop lambaları da hafifçe makyajlanan araca yeni tasarım jantlar ve yeni gövde rengi seçenekleri eklenmiş.

F-Sport versiyonların çift parçalı ön splitter, koyulaştırılmış 18 inç çaplı jantlar, ince bagaj üstü spoiler ve yeni panjur tasarımı sunulan aracın iç mekanında da F-Sport pedal takımı, direksiyon simidi ve vites kolu sunuluyor. Bu donanımda ayrıca titanyum görünümlü kaplamalar ve koyu renkli tavan döşemesi de bulunuyor.

IS250 modeli artık sadece otomatik şanzımanla alınabilecek olan seride bu motora sahip versiyonlar eskisine oranla yaklaşık %6 daha az yakıt tüketiyor. 205 beygir güç ve 252 Nm tork üretebilen otomobilin donanımı zenginleştirilirken fiyatında bir artış olmamış.

Aileye yeni katılan IS200d, IS220d'nin yerine satılacak. Eski modelde olduğu gibi 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan otomobil 148 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 10.2 saniyede ulaşan aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 5.1 litre/100 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder