26 Ağustos 2011 Cuma

Mercedes-Benz B Serisi


Temmuz ayı sonunda iç mekan fotoğrafları basına sunulan Mercedes B Serisi'nin dış görünümü ve teknik verileri de su yüzüne çıktı. İç mekandaki ağır havanın aksine dışarıdan oldukça fütüristik bir yapıya sahip olduğu belli olan otomobil iki yıl önce tanıtılan BlueZERO konseptinden izler taşıyor.

Eskisinden daha uzun bir kaputa sahip olan B Serisi daha alçak tasarımıyla MPV'den çok bir hatchback havası veriyor. Ön panjuru oldukça alçağa yerleştirilen otomobilin 0.26 cd seviyesinde olan hava sürtünme katsayısı bu sınıf için oldukça etkileyici bir değer.

4.359 mm boya, 1.786 mm ene ve 1.557 mm yüksekliğe sahip olan aracın bagaj hacmi, arka koltuk sırasının ileri geri kaydırılmasıyla 488 ve 666 litre arasında değişiyor. Yan yüzeyde bulunan katlar BlueZERO konseptinden aynen aktarılırken arka kısımda daha tutucu bir yaklaşım izlenerek genel yapı eski B Serisi'ne benzetilmiş.

Daha önce tanıtılan iç mekanı derli toplu görünen aracın donanımında kör nokta algılama, aracı şeritte tutma asistanı, geri görüş kamerası, radarlı cruise control, kaza önleme sistemi, sesle kumanda edilebilen navigasyon, tabela tanıma özelliği ve yokuş kalkış desteği bulunuyor.

İlk etapta ikisi benzinli, ikisi de Diesel toplam dört motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan serinin bütün motorlarında turbo besleme bulunuyor. 1.6 litre hacimli benzinli üniteler 122 ve 156 beygir güç, 200 ve 250 Nm tork üretebilirken 1.8 litre hacimli Diesel motorlar 109 ve 136 beygir güç, 250 ve 300 Nm tork üretebilmekte.

Sportif paketle yerden yüksekliği 20 mm daha alçalan ve daha da dinamik sürüş özelliklerine kavuşan B Serisi'nde 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanlar tercih edilebiliyor.

4 yorum:

  1. ARAÇ NE ZAMAN ÇIKAR BİLGİNİZ VAR MI?

    YanıtlaSil
  2. biraz daha alçaltsalar olacak gibi bu b serisi. yavaş yavaş bir şeye benzemeye başladı.

    YanıtlaSil
  3. olmus bu olmus yol aldıkları cizgi güzel..

    YanıtlaSil
  4. Frankfurt'un ardından satışına başlanacağı ve Mercedes'in Türkiye'ye model getirme hızı düşünüldüğünde sonbahar bitmeden ülkemizde de satışa sunulacağını düşünsem de kesin bir bilgi almadım.

    YanıtlaSil