25 Ağustos 2011 Perşembe

999Motorsport Supersport


İsmini daha önce duymamış olabilirsiniz fakat Tayland merkezli üretici 999Motorsport pistler için geliştirdiği büyük oyuncağıyla ses getirmeyi amaçlıyor.

Hakkında çok detay bulunmasa da üretiminde kullanılan karbon fiber ve fiberglas sayesinde ağırlığı 950 kg seviyesinde olan otomobilin görünümü pistler üzerinde bile dikkat çekici. Dev havalandırma girişleri, küçük yan aynalar ve 18 inç çaplı jantların yanında arkada bulunan ve açısı ayarlanabilen dev spoiler ile aynı şekilde büyük difüzör yol tutuş karakterini piste göre ayarlamayı sağlıyor. Aracın ayarlanabilen bir diğer özelliği de süspansiyon sistemi.

İç mekanına geçildiğinde tipik yarış aracı kokpitiyle karşılama yapan Supersport'un kolayca sökülebilen küçük çaplı direksiyon simidi üzerinde fonksiyon düğmeleri bulunurken geri kalan kontroller orta konsola alınmış. Yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerini standart olarak sunan otomobil çok kollu bir takla kafesiyle de donatılmış.

Kaputunun altında motor bulunmayan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitesi otomobilin orta kısmına yerleştirilmiş. 300 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen motor gücünü 5 ileri vitesli sıralı şanzıman yardımıyla kilitli diferansiyeli bulunan arka aksa aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder