20 Mayıs 2011 Cuma

Aston Martin V12 Zagato


İşte İngiliz asaleti ve İtalyan tasarım anlayışının birleşimi. Ünlü İtalyan firma Zagato tarafından tasarlanmış bir gövdeye sahip olan V12 Zagato 2011 Villa D'Este Concours d'Elegance organizasyonunda sergilendikten sonra 24 saatlik Nürburgring turuna katılacak.

Pist kullanımı öncelikli bir otomobil olan V12 Vantage temelli V12 Zagato'nun ön kısmında ek hava girişlerinin yanında bir de karbon fiber splitter bulunuyor. Ön panjuru da hafifçe makyajlanan otomobilde yeni desenli jantlar ve Nissan GT-R'ı andıran bir yan çizgi göze çarpıyor. Tavanı, Zagato'nun imzası olan çift bombeye sahip olan otomobilin yan camları pleksiglastan üretilmiş.

Aracın asıl tasarım değişikliğiyse arkada olmuş. Arka çizgisi nedeniyle neredeyse bir hatchback gibi görünen otomobilin stopları tekli yuvarlak ünitelerden oluşurken arka tamponun yerine büyük bir difüzör ve yeni egzoz çıkışları yerleştirilmiş. Bu arada ön çamurluğun arkasına dev hava çıkışları yerleştirilmiş.

İç mekanında da pistlerin gereksinimleri olan yarış koltukları, çok noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve takla kafesi gibi donanımlar bulunan otomobilin süspansiyon sistemi ayalanabilir bir üniteden oluşuyor.

Aston Martin'in diğer modellerinden de tanıdık olan 5.9 litre hacimli v12 motoru 517 beygir güç, 570 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılırken yakıt deposu 120 litre hacimli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder