16 Mayıs 2011 Pazartesi

Citroën DS3 ve C5 Série Noire


Fransız üretici Citroën, DS3 ve C5 ailesine özel modeller ekledi. Teknik anlamda yenilik sunmayan bu otomobilleri standart versiyonlarından ayırmaksa oldukça kolay.

Her ikisi de mat siyah gövde rengine sahip olan araçlardan küçük olanında siyah renkli ve 17 inç çaplı jantlar, parlak siyah tavan, krom yan ayna, kapı kolu ve yan korumalar, parlak siyah iç kapı kolları ve vites topuzu ile siyah renkli deri döşeme standart olarak sunuluyor.

Sadece 750 örneği üretilecek olan ve daha önce "Just Black" ismiyle de sunulan aracın donanımında navigasyon sistemi ve kaliteli bir ses sistemi de bulunuyor. İki motor seçeneği olan DS3 Série Noire'ın turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorlarından benzinli olanı 150, Diesel olanıysa 110 beygir gücünde.

Hem sedan hem de station wagon gövde seçenekleri bulunan C5 Série Noire modelleri de aynı gövde rengiyle dikkat çekerlerken siyah dolgulu jantlar bu sefer 19 inç çaplı. Yan aynalar, kapı kolları ve yan koruma çıtaları kromajlı olan otomobillerin iç mekanlarında siyah tavan kaplaması, ön ve orta konsolu da kapsayan siyah deri döşeme ve navigasyon sistemi standart olarak sunuluyor.

2.2 ve 3 litre hacimli iki turbo Diesel motor seçeneğiyle satılacak olan otomobillerin ilki 200, ikincisiyse 240 beygir gücünde. Sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla satılacak olan C5 Série Noire modellerinin başlangıç fiyatı 44.600 Euro olarak açıklanırken 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla sunulan DS3 modellerinde bu seviye 24.750 Euro civarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder