19 Mayıs 2011 Perşembe

Opel Zafira Tourer


Opel, Zafira ailesini genişletiyor. 2011 Cenevre otomobil fuarı sırasında bir konsept olarak karşımıza çıkan Zafira Tourer isim değiştirmeden seri üretime alındı.

Tasarımı da konsept modelinkiyle hemen hemen aynı olan otomobilin Ampera modelini andıran yüzü korunurken yan tarafa bakıldığında büyütülmüş bir Meriva görülebiliyor. Arka tarafta büyük bir cam ve ince yapılı LED stoplarıyla dikkat çeken aracın genel görünümü oldukça sportif.

İç mekana geçildiğinde de konsept modelin izleri görülürken değişen tek nokta orta konsolda bulunan ve Opel ailesinin diğer üyelerinden alınan kumanda elemanları olmuş. 4.66 metre boyu sayesinde 2.760 mm'lik aks mesafesi sunabilen araç 7 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Orta sırada bulunan üç koltuk istenildiğinde limuzin tarzı bir düzenlemeyle geniş omuz ve diz mesafesi sunan iki adet tekli koltuğa dönüştürülebilirken arka koltuklar bagaj zeminine gizlenebiliyor. Söz bagajdan açılmışken, 5 koltuklu halde hacmi 710 litre olan yükleme bölümü bütün arka koltukların yatırılmasıyla 1.860 litreye kadar genişletilebiliyor.

Elektronik destekli güvenlik donanımlarında da ilerleme kaydeden Opel, Zafira Tourer modelinde radar destekli hız sabitleme, öndeki trafikle mesafe uyarısı, kör nokta uyarı sistemi, önden çarpma uyarısı, adaptif ve direksiyonel aydınlatma ile park yardımcısı gibi sistemleri opsiyonel veya standart olarak sunuyor. Aracın ilginç donanımları arasında, genelde Citroën modellerinde görmeye alıştığımız ve ilk nesil Astra GTC'de de sunulan, ön yolcular üzerine kadar uzayan ön cam bulunuyor.

İlk etapta 1.4 litre hacimli benzinli ve 2 litre hacimli Diesel motorlarla satışa sunulacak olan otomobilin bütün ünitelerinde turbo besleme kullanılıyor. Benzinli motor 120 ve 140 beygir gücünde alınabilirken Diesel ünite 130 ve 165 beygir gücünde iki versiyona sahip. İlerleyen günlerde ecoFLEX modeli de tanıtılacak olan aracın LPG ve CNG ile çalışan modelleri de sunulacak.

Ben benzinli hem de Diesel motolarda Start/Stop sistemini sunacağını açıklayan Opel bu motorlarda 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerini de bulunduracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder