20 Mayıs 2011 Cuma

Endora SC-1


Almanya'dan yeni bir spor otomobil markası doğuyor. İlk aracını Chevrolet Corvette temelleri üzerine geliştirecek olan üretici müşterilerine ilginç bir dış görünüm sunuyor.

Dinamik ve bir miktar da retro tasarıma sahip olan aracın görünümü oldukça sportif. Arka çamurlukların düz olması görenlere klasik otomobilleri hatırlatırken xenon farlar ve LED stoplar güncel teknolojilerden bir demet sunuyor. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı olarak sunulacak olan jantlar opsiyonel olarak önde 20, arkada 21 inç olarak ısmarlanabiliyor.

Güncel Corvette'in bütün motor seçeneklerini sunması beklenen aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru 436 beygir güç, 574 Nm tork üretebilirken Corvette Z06'de kullanılan 7 litre hacimli v8 motor 505 beygir güç, 637 Nm tork üretebiliyor. Son olarak Corvette ZR1'da kullanılan kompresör beslemeli 6.2 litre hacimli motor seçeneği sunan araç bu versiyonda 647 beygir güç, 818 Nm tork üretebilmekte.

Bütün motor versiyonları 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan otomobilin en güçsüz versiyonu ile birlikte direksiyon arkasında vites değiştirme kulakçıkları bulunan 6 ileri vitesli otomatik şanzıman alınabilecek.

2 yorum:

  1. onur bey bu modelle ilgili bir gelişme var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bir haber bulamadım yıllardır bununla ilgili. Yok oldu sanki daha doğmadan.

      Sil