2 Mart 2021 Salı

Volvo C40 Recharge


Volvo, 2025 yılına kadar ürettiği modellerin yarısının, 2030 yılındaysa tamamının elektrikli olacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte tanıtılan C40 Recharge, XC40 armalı kardeşinin daha dinamik görünümlü bir versiyonu olarak karşımızda.

XC40 Recharge'a göre biraz daha agresif duran ön tamponun haricinde bir Volvo modelinde ilk defa görülen piksel LED farlarla donatılan otomobilin arkaya doğru alçalan tavanı en büyük farklılığı. Bagaj kapağı üzerinde bir çift tümseğe sahip olan araç alt tarafta da bir spoiler sunuyor. LED stoplarsa hem bagaj kapağına doğru uzuyor hem de tavana doğru yönlenen bölümü parçalı görünüyor.

İç mekanını da XC40 ile paylaşan modelde dijital gösterge paneli haricinde Android temelli bilgi-eğlence sistemi ve ön yolcunun önüne eklenen, farklı aydınlatma efektlerine sahip bölüm farklılık yaratmış.

C40 Recharge'ın güç ünitesi de kardeşinden tanıdık. Önde ve arkada kullanılan elektrik motorları sayesinde dört tekerlekten çekişli olan otomobil 408 beygir güç, 660 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 180 km/s'te sınırlı.

78 kWh kapasiteye sahip bataryalarla donatılan aracın menzili 420 km olarak açıklanıyor. Ayrıca hızlı şarj istasyonunda %80 şarj seviyesine ulaşmak yaklaşık 40 dakika alıyor.

1 yorum: