2 Mart 2021 Salı

Hyundai Bayon


Hyundai'den beklenen haber de geldi. Kore merkezli marka, i20 temelleri üzerine geliştirdiği yeni SUV modelini tanıttı. Türkiye'de üretilecek modelin sunduğu kullanışlılık, biraz daha büyük kardeşi Kona'yı bile kıskandırıyor.

Köşeli hatlara sahip olan dış tasarıma ilk bakıldığında çift katlı far grubu görülebiliyor. Siyah renkli alınabilen tavan ve canlı gövde renkleriyle dikkat çeken aracın jant çapları şimdilik 17 inçe kadar büyüyor. Zamanının 3 kapılı Citroën C4 modellerini andıran arka bölümdeyse spoiler ve bagaj kapağında birleşen ilginç tasarımlı stoplar dikkat çekiyor.

4.18 metre boya ve 1.77 metre genişliğe sahip olan Bayon'un aks mesafesi de 2.580 mm. Bu arada modelin boyu Kona'nın gerisinde kalıyor olsa da bagaj hacmi 411 litreyle öne geçmiş durumda. Üstelik hacim, arka koltuk sırtlıkları yatırıldığında 1.205 litreye ulaşıyor.

İç mekana geçildiğindeyse aracı, temellerini paylaştığı i20'den ayırmak zorlaşıyor. Aynı hatları kullanan Bayon'un dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekranı, orta konsol ve kapı içi tasarımı gibi kardeşinden alınmış.

Paylaşılanlar iç mekan tasarımıyla sınırlı kalmamış. Kaput altında da tanıdık motorlar var. 1.2 litre hacimli motorun aşırı beslemesiz versiyonu 84 beygir güç ve 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken turbo beslemeli, 1 litre hacimli ünite, 100 ve 120 beygir güçle 6 ileri vitesli akıllı manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlarla alınabiliyor. Bu motorlarda 48 Volt hafif hibrit yardımcı da bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder