6 Mart 2021 Cumartesi

Kia K8


Kia'nın yeni logosunu seri üretim modellerde görmeye başlıyoruz. Cadenza/K7'nin yerine geçecek olan büyük sedan K8, bu logoyu, oldukça farklı görünen tasarımıyla uyumlu bir şekilde taşıyacak gibi görünüyor.

Yan bölümde yumuşak çizgiler görülse de ön ve arkada köşeli hatlara sahip olan otomobilde markanın tipik ön panjuru dev boyutlara ulaşmış. LED farlar ve kaput üzerinde devam eden çift çıkıntı da dinamik görünümü sürdürmüş.

Camların alt kısmına sabitlenen yan aynalar ve kapıların altından uzanan krom çıta haricinde büyük jantları da dikkat çeken otomobilin tavan şekli neredeyse bir liftback gibi görünmesini sağlamış. C sütununda kullanılan üçgen tasarım detayı da tavanda yer alan yüzgeç antenle bütünlük içerisinde.

Yan bölüme taşan ince yapılı LED stoplar ortada birleşirken kısa tutulan bagaj kapağının üzt kısmı bir spoiler gibi şekillendirilmiş. Tamponun alt kısmındaysa hem egzoz çıkışları hem de merkezi yerleşime sahip geri vites lambası görülebiliyor.

İç mekanında da modern bir hava esen otomobilde kullanılan 3 kollu direksiyon simidinin göbeği oldukça büyük. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı tek modüle koyan Kia, orta konsolda fiziksel düğme bırakmamış. Yüksek vites konsolunda, şanzıman kumandası çevirmeli bir düğmeyle yapılırken deri döşeme, metal ve ahşap kaplama kabinin her bölümünde dikkat çekiyor.

İlerleyen aylarda 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli bir giriş motor seçeneğine kavuşacak olan otomobilin diğer üniteleri de 2.5 ve 3.5 litre hacimli. Büyük hacimli V6 motor, 300 beygir güç üretebiliyor ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınabiliyor. Daha küçük hacimli üniteyse 200 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder