3 Eylül 2019 Salı

Hyundai i10


Hyundai'nin küçük hatchback modeli i10 yeni nesline kavuştu. İlk etapta farklı motor seçenekleri tanıtılmamış olsa da modelin görünümünde yapılan değişiklikler çoğumuzun hoşuna gidecek türden.

Eskisinden daha agresif bir duruşa kavuşan otomobilin boyu 3.67, aks mesafesi de 2.42 metre olarak açıklanırken yükseklikte 20 mm azalma, genişlikte 20 mm'lik artış var. Çift gövde rengiyle alınabilen i10'un ana hatları, geçtiğimiz ay tanıtılan Grand i10 Nios ile aynı olsa da ön panjurda sunulan farklılık dikkat çekiyor.


İç mekan tasarımıysa bu araçla aynı. Çift renkli kokpit çok daha ferah ve modern görünürken metal görünümlü detaylar, büyük dokunmatik ekran ve farklı bölümlerde karşımıza çıkan petek desenleri dikkat çekiyor. Bagaj hacmiyse 252 litre.

İlk etapta 67 beygir güç, 96 Nm tork üretebilen, 1 litre hacimli, 3 silindirli ve atmosferik emişli motorla tanıtılan i10 5 ileri vitesli manuel şanzımanı standart olarak sunsa da yine 5 ileri yarı otomatik ünite ilerleyen zamanlarda donanımda yer alacak. 1.2 litre hacimli, 84 beygir güç, 118 Nm tork üretebilen motor da kaputun altında görev yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder