7 Eylül 2019 Cumartesi

Audi A5


Mayıs ayının ortalarında makyajlı seçenekleri tanıtılan Audi A4'ün kardeşi A5 ailesi de yaz sonunda aynı değişiklilkleri yaşıyor. İç mekanında da güncellemeler olan otomobillerin motor seçenekleriyse azalmış.


Dışarıdan bakıldığında değişiklikleri görmekz zor olsa da yenilenen farlar, panjur ve tamponlar A4'ü anımsatan değişiklikler. Farklı jant ve gövde rengi seçeneklerinin yanında yenilenen arka tampon sayesinde gövde daha geniş görünüyor. LED farlar standart olarak sunulurken Matrix LED opsiyonlar arasında.


İç mekanda yeni direksiyon simidine kavuşan araçlarda 10.1 inç büyüklüğünde ve en yeni nesil yazılıma sahip MMI kullanılıyor.


Kaputu altında ilk etapta 4 motor seçeneği sunulacak olan araçların 2 litre hacimli turbo Diesel üniteleri 163 ve 190 beygir üretebilen iki seçeneğe sahip. S5'in Avrupa'da satılacak olan seçeneklerinde 347 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen 3 litre hacimli Diesel motor görev yaparken diğer kıtalarda aynı hacimli benzinli motor, 354 beygir güç, 500 Nm torkla alınabilecek.

6 yorum:

  1. Onur Bey Motor1Türkiye'den çalışma arkadaşınız Şafak Bey nereli?

    YanıtlaSil
  2. A4 ve a5de 1.5 tsi gelecek mi Onur bey? 1.4 tsi kalktı galiba. Eğer gelmezse 2 litre motorlarla çok az göreceğiz yollarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A4'te ilginç şekilde 1.4 ile devam ediyor Audi. A5'e de ilerleyen zamanlarda eklenecektir.

      Sil
  3. İç tasarım hiç alımlı değil. Hadi diğer markaları geçtim, Audi'nin bile diğer modellerinde çok güzel iç dizaynı var bu neyin nesi şimdi?


    Onur yıllardır cevabını merak ettiğim bir soruyu şimdi sana soruyorum. Göğüse gömme ekran yerine bu tablet tasarımını yapmak firmalara ne kazandırıyor?? Hele mercedes işi iyice azıttı gösterge paneli, multi-medya ekranı komple bu şekilde artık. Yazık. Tek kale Volvo kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketlemede yardımıcı oluyor. Orta konola entegre edildiğinde oraya koyulabilecek başka şeyler ve daha da önemlisi arkasına yerleştirilebilecek ekipmanlar başka yerlere alınıyor.

      Sil