21 Nisan 2010 Çarşamba

PPI ICE GT




2010 Top Marques Monaco katılımcılarından birisi olan PPI Automotive Design, sadece 5 örneğini üreteceğini açıkladığı PPI ICE GT modelini tanıttı.

2007 yılında tanıtılan ICE gövde kitinin biraz daha geliştirilmiş bir versiyonuna sahip olan aracın mat mavi gövde rengi aynı kalırken jant seçenekleri yenilenmiş.

Önden bakıldığında dikkatleri üzerine çeken yeni tasarım tamponun alt kısmında bir splitter bulunmakta. Buranın hemen üzerine dört adet sis farı ekleyen PPI daha yukarıya da LED gündüz farları yerleştirmiş. Ana farların üzerindeki kaşlar siyah renkli seçilirken tampon üzerindeki deflektörler de aynı renge boyanmış. Yenilenen motor kaputu üzerine eklenen çift şerit gözden kaçmazken motorun daha rahat soğutulabilmesi için bu bölüme ek hava yarıkları eklenmiş.

Geniş gövde kiti sayesinde standart bir Audi Q7'den 11 mm daha geniş olan aracın jant seçenekleri 22 ve 23 inç çaplı. Bu jantların iç kısımlarında görev yapan fren sisteminde kullanılan karbon-seramik disklerin çapları önde 405, arkadaysa 380 mm.

Arka kısımda da baştan tasarlanmış tampon dikkat çekici bir görünüm sunmakta. Dört adet egzoz çıkışına ev sahipliği yapan tamponun ortasında bir difüzör, yanlarındaysa hava çıkışları bulunuyor. Bagaj kapağının üzerine bir spoiler eklenen aracın stoplarıyla arka tamponu arasında kalan alan siyah renkli.

İç mekanı da oldukça lüks döşenmiş olan ICE GT'nin bu kısmında siyah, beyaz ve mavi renkler dikkat çekiyor. Mavi deri döşemelerin üzerinde PPI logoları görülürken direksiyon simidi ve tavanda kullanılan nubuk seçkin bir hava yaratıyor.

ICE GT için sunulan motor seçeneklerinin özellikleri de etkileyici. 4.2 litre hacimli benzinli v8 motor turbo besleme yardımıyla 600 beygir güç, 850 Nm tork üretebilirken 6 litre hacimli v12 turbo Diesel motorun tork değeri 1.000'den 1.300 Nm'ye ulaşmış. TDI motorlu versiyon 0'dan 100 km/s sürate 5.3 saniyede ulaşırken benzinli model aynı sürate ulaşmak için 5.4 saniyeye gereksinim duyuyor.

Fiyatı, donanım ve motor seçeneğine göre Avrupa'da 200.000 ila 275.000 Euro arasında değişecek olan aracın gövde kiti, kullanılmış bir Audi Q7'ye sonradan da uygulanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder