19 Nisan 2010 Pazartesi

MINI JCW World Championship 50 Edition




İngiliz üretici Mini, 50. yıl kutlamalarına son sürat devam ediyor. 2009 yılında tanıtılan otomobillerden birisi olan WC50 Edition hem markanın 50. yaşını hem de John Cooper'ın Formula 1'deki ilk zaferinin 50. yılını kutluyor.

Sadece koyu yeşil gövde rengine sahip olan otomobilin tavanının tamamı ve kaputu üzerindeki çift çizgi beyaz renkliyken yan aynaları ve farlarının iç kısımları siyaha boyanmış. Ön panjurunda sis farları bulunan otomobilin 17 inç çaplı siyah jantları, kırmızı fren kaliperleriyle kontrast oluşturuyor.

İç mekanda kullanılan siyah ve kırmızı deri döşemeler karbon fiber kaplamalarla uyumlu bir görünüm sunarken üst ve alt kısımları Alcantara kaplanmış direksiyon simidi oldukça sportif bir detay. Aracın iç mekanında John Cooper imzası taşıyan 50. yıl logoları da bulunuyor.

Aerodinamik gövde kitine sahip olan otomobilin çamurluklarında siyah renkli eklemeler göze çarparken ön tampon altına yerleştirilen iki parçalı splitter dikkat çekici bir ayrıntı. Ön tamponu hafifçe makyajlanan aracın yan eteklerinin arka kısımlarında hava yarıkları açılmış.

JCW (John Cooper Works) performans kitine sahip bir Cooper S'i temel alan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 211 beygir güç, 260 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 238 km/s olarak açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.5 saniye sürüyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan otomobilin ortalama yakıt tüketimi 6.9 litre/100 km olarak açıklanırken CO2 salınım miktarı 165 gram/km olarak belirtidi.

Sadece 250 örneği üretilecek olan JCW WC50 Edition'ın 100 adedi İngiltere pazarı için ayrılırken 50 adedi A.B.D.'de satılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder