15 Şubat 2012 Çarşamba

Audi RS4 Avant


Audi'nin RS ailesinde station wagon gövde seçeneği her zaman özel bir yere sahip olmuştur. 90'lı yılların ortalasında Audi 80 Avant temelleri üzerine geliştirilen RS2 ile başlayan yolculuğun son günümüzdeki son durağı RS4 Avant tanıtıldı.

Genişleyen çamurlukları ve 19 inç çaplı jantlarıyla daha ilk bakışta farklılığını ortaya koyan otomobilde petekli tasarıma sahip ön panjur, geniş hava girişlerine sahip ön tampon, alüminyum kaplı ön splitter ve yan ayna muhafazaları, iki adet büyük egzoz çıkışı ve arka tampon altına yerleştirilen difüzör bulunuyor. Aracın opsiyonel donanımları arasında 20 inç çaplı jantlar bulunuyor.

Süspansiyon sistemi standart bir A4 Avant'da kullanılandan çok daha sert olmakla birlikte 20 mm daha alçak. 365 mm çaplı disklere sahip olan fren sisteminde opsiyonel olarak sunulan 380 mm çaplı karbon seramik disklere yer verilebiliyor.


İç mekan tasarımında büyük bir sürpriz olmayan aracın standart donanımında siyah renkli deri döşeme sunulurken opsiyonel donanımda birçok değişik renge yer verilmiş. Alüminyum pedal seti ve iç mekan kaplamaları da standart olarak sunulurken konsol kaplamalarında karbon fiber de seçilebiliyor. Standart donanımda sunulan sportif koltukları yeterli bulmayan müşteriler sabit kafalıklı, ısıtma ve soğutma özelliklerine sahip yarış koltuklarıyla tatmin ediliyor.

Kaputunun altında RS5'te de görev yapan motor bulunan aracın 4.2 litre hacimli v8 ünitesi 450 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli S Tronic şanzımana sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Kalkış kontrol sistemini de standart olarak sunan RS4 Avant'ın dört tekerlekten çekiş sistemi normal şartlarda torkun %40'ını öne, %60'ınıysa arka aksa aktarıyor. Uç durumlarda bu torkun %70'e kadarını ön aksa aktarabilirken sistem arka aksa %85'e kadar aktarım yapabiliyor.

Ek ücret karşılığında maksimum sürat sınırlandırıcısı 280 km/s'e ayarlanabilen RS4 Avant'ın Almanya satış fiyatı 76.600 Euro olarak açıklandı.

1 yorum: