17 Şubat 2012 Cuma

Peugeot 208 GTI Concept


Peugeot’nun geçtiğimiz yıl seri üretim versiyonunu tanıttığı hatchback modeli 208’in GTI versiyonu, konsept haliyle de olsa 2012 Cenevre otomobil fuarında görücüye çıkacak.

Konsept GTI’ın yenilenmiş ön tamponu, kromajlı ön panjurla birlikte daha sportif bir görünüm sunarken tanıtımda kullanılan aracın panjur alt kısmında bulunan İngiliz bayrağı, seri üretim modellerde bu tip bir opsiyonun olabileceğini haber veriyor olabilir. Oldukça şık görünümlü jantlara sahip olan otomobilin farlarının iç kısmında LED siyaller dikkat çekerken yan kısımda bulunan kromajlı çıtanın arka kısmında “GTI” logosu dikkat çekiyor.

Arka kısmına geçildiğinde büyütülen spoiler, camın alt kısmına yerleştirilmiş "Peugeot" yazısı ve çift çıkışlı egzoz kendisini belli eden tasarım detayları arasında sayılabilir. Kırmızı kaliperlere sahip olan otomobilin fren sisteminde görev yapan diskler önde 302, arkada 249 mm çaplı.


İç mekanında hoş değişiklikler yapılmış olan aracın ön konsolu Alcantara ile kaplanırken diğer 208 modellerinde olduğu gibi oldukça alçağa yerleştirilen direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilmiş. Deri kaplı bu simidin üst kısmında "0" konumunu belli eden bir bölge bulunurken altında "GTI" logosu bulunuyor. LED ambiyans ışıklandırmasına da sahip olan konseptin konsol kaplamaları siyahtan kırmızıya dönen şık bir stile sahip.

Peugeot’nun RCZ’de de kullandığı 1.6 litre hacimli benzinli motorla donatılan 208 GTI konsepti 200 beygir güç üretebiliyor. Turbo beslemeye sahip olan motorun ürettiği güç ön aksa 6 ileri vitesli manuel şanzıman yardımıyla aktarılıyor.

7 yorum:

  1. sizce ufak çapta bir efsane doğabilir mi? 106 gti 205 gti gibi modellerin arasına girebilir mi?

    YanıtlaSil
  2. Seri üretim modelini beklemek gerek ama şu anda mümkün gibi görünüyor. 207'ye göre küçülen araç 200 beygir gibi bir güce sahip olursa Mini'ye bile ciddi rakip olur.

    YanıtlaSil
  3. Fiyatı belli mi?

    YanıtlaSil
  4. Kesin değil ama Fransa'da vergiler dahil 24.500 Euro gibi bir fiyatı olacak deniyor.

    YanıtlaSil
  5. standard 208'in tipine demedik laf bırakmayıp, sonra bu modeline methiyeler düzenlere bayılıyorum. aralarında (dışarıdan görünen) ufak makyaj farkları + tekerlek/jant dışında fark yok, düz 208 dünyanın en kötü arabası, gti dünyanın en güzel arabası. yaris alırım daha iyi diyen var :)
    her hali güzel araba.
    yazınız için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. bu arada 3 kapılı 208 ve gti farkından bahsediyorum tabii ki.

    YanıtlaSil