15 Şubat 2012 Çarşamba

Renault Twingo RS

Fransız üretici Renault, geçtiğimiz yaz aylarında makyajladığı küçük hatchback modeli Twingo'nun sportif versiyonları RS ve Gordini RS'i de yeni görünümlerine kavuşturdu.

Önden bakıldığında tamponun Clio ve Mégane RS modellerinde olduğu gibi bir yapıya büründüğü fark edilirken arka kısımda kromajlı egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler dikkat çekiyor. Standart RS modellerinde piyano siyahına boyanan tampon korumaları, arka spoiler ve yan aynalar Gordini'de beyaz renkli.

İç mekanda tasarım anlamında bir yenilik sunmayan seride aynı dışarıda olduğu gibi piyano siyahı kaplamalar ve kontrast renklere sahip deri döşeme bulunuyor.


Standart olarak 16 inç çaplı jantlarla alınan aracın Gordini versiyonları 17 inç çaplı örneklerle geliyor. Cup şasi ile yeniden ayarlanıp 4 mm alçaltılan süspansiyon sistemi çok daha başarılı bir yol tutuş karakteristiği sunarken güçlendirilmiş frenler önde 280, arkadaysa 240 mm çaplı disklere sahip.

1.6 litre hacimli motorunda bir değişiklik yapılmayan Twingo RS serisi 133 beygir güç, 160 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Fransa pazarında vergiler dahip 16.900 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan RS ailesinin Gordini ismini taşıyan versiyonları 18.100 Euro'dan başlayan bir etikete sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder