14 Aralık 2009 Pazartesi

BMW Z4 sDrive35is


BMW, daha önce M modeli üretilmeyeceğini açıkladığı Z4'ün en güçlü versiyonunu tanıttı.

Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlarından kolayca tanınabilen otomobilin ön tamponunda LED işiklandırma, arka tamponundaysa yeni bir difüzör dikkat çekiyor. Aracın dış görünümündeki bir diğer değişiklikse yan aynaların mat alüminyum koruyucuları.

İç mekanında, direksiyon, koltuklar ve pedal takımı gibi birçok M logolu ürünü barındıran otomobilde M tarafından geliştirilen adaptif süspansiyon teknolojisi de kullanılmakta. Yoldan gelen bilgiler ışığında otomobilin süspansiyon sertliğini değiştirebilen sistem 18 inç çaplı jantlarla sunulsa da opsiyonel donanımda 19 inç çaplı jantlar da bulunuyor.

Otomobilin asıl dıkkat çeken yanıysa motoru. 3 litre hacimli, düz 6 silindirli motor çift turbo besleme yardımıyla 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. Gaza sonuna kadar basıldığı durumlarda sınırlı bir süre için devreye giren overboost fonksiyonu sayesinde maksimum tork değeri 500 Nm'ye ulaşabiliyor.

BMW'nin DKG adını verdiği çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan otomobilin 7 ileri vitesi ve kalkış kontrol sistemi bulunuyor. Maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.8 saniye sürüyor. Bu arada otomobilin ortalama yakıt tüketimi 100 km mesafede 9 litre olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder