17 Ocak 2010 Pazar

Toyota Prius G Sports Concept


Toyota'nın 2010 Tokyo otomobil fuarında tanıttığı G Sports logolu konseptlerine bir yenisi daha eklendi: Prius G Sports.

Diğer modellerin aksine motor gücü aynı kalan otomobilin dış görünüşüyse kapsamlı bir şekilde makyajlanmış. Daha sivri görünümlü bir ön tampona sahip olan otomobilin arka tekerlekleri aerodinamik bir yan yüzey elde etmek adına kapaklar altına saklanmış. Yan etekler de bu kapaklarla birlikte aerodinamik performansı artırıyor. Arka tampon tasarımı da değiştirilen otomobilin bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş. Bu arada gövde üzerinde yapılan modifikasyonlarda hafifliği ve dayanıklılığıyla öne çıkan karbon fiber kullanılmış. Bu malzemeden üretilen ayna korumaları, siyah renkli ve 18 inç çaplı jantlarla beraber aracın sportif görünümüne katkıda bulunuyor.

Otomobilin sportif görünen tek yeri dış mekanı değil. İçeriye geçildiğinde sportif direksiyon simidi ve Recaro marka koltuklar kırmızı dikişleriyle bizi karşılıyor. Piyano siyahı renge sahip orta konsolda kontrast oluşturan kırmızı renkli plastik parçalarla hoş bir görünüm elde edilmiş. Araca ayrıca büyük ekranlı bir eğlence sistemi eklenmiş.

Aerodinamik yapının daha da iyileştirilmesi için aracın altı düzleştirilirken yenilenen süspansiyon sistemi sayesinde yükseklik 30 mm azalmış. Sportif kullanıma uygunluk için gövdesi güçlendirilen aracın yenilenen fren sisteminde önde 334, arkadaysa 310 mm çaplı diskler görev yapmakta. Motor gücü değişmemiş olsa da araca eklenen çift çıkışlı egzoz sistemi, standart üniteye oranla genel görünümle çok daha uyumlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder