13 Mayıs 2010 Perşembe

Lumma CLR 550 GT



Şubat atının sonunda tanıtılan ikinci nesil Porsche Cayenne'in temellerini kullanan modifikasyon çalışmaları da ortaya çıkmaya başlıyor. Piyasaya sürülecek ilk örneklerden birisi olacakmış gibi görünen CLR 550 GT'nin ilk çizimleri oldukça etkileyici görünüyor.

Cayenne'i çok sade görünümlü bulmuş gibi görünen Lumma Design, aracın süspansiyon sistemini alçaltırken gövdeyi genişletmiş. Bu değişikliklerle beraber yeniden tasarlanmış ve büyük hava girişleriyle donatılmış ön tampon, 22 ve 23 inç çaplı jantlarla daha da sportif bir görünüm sunmakta. LED teknolojili gündüz farlarıyla donatılan ön tampon üzerinde dört adet sis farı ve bir splitter bulunuyor.

Yan kısımda, genişleyen çamurluklarla birlikte büyüyen yan etekler ve açılan yeni hava kanallar dikkat çekiyor. Arkaya geçildiğinde, genişleyen çamurlukların arka kısımlarında bulunan hava çıkışlarının yeni tasarlanan tampon üzerinde bulunan çıkışlarla uyumu gözlerden kaçmazken birisi bagaj kapağının üzerinde, diğeriyse arka camın altında bulunan iki spoiler, tampon altında bulunan büyük difüzörle birlikte yol tutuşun iyileştirilmesine katkıda bulunuyor. Motorun daha iyi hava almasını sağlamak için kaput üzerinde ek hava yarıkları açan Lumma, atık gazların motoru daha çabuk terk edebilmesi için üç adet egzoz çıkışı kullanmış.

Motor gücü konusunda bir açıklama yapılmasa da aracın Cayenne Turbo temelli olduğu ve çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motorunun 550 beygir güç üretebildiğini tahmin etmek çok yanlış olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder