9 Mayıs 2010 Pazar

Shelby GT350



Shelby'nin Ford Mustang GT temelleri üzerine geliştireceği GT350 modelinin tanıtımı Ocak ayında yapılmıştı. Yeni versiyonlarının hep daha performanslı araçlar olmasına alıştığımız Shelby markası bu sefer alışılmışın dışına çıkıyor.

GT350 sahiplerinin, araçlarını yarışlara sokmak istediğini söyleyen Carroll Shelby, kompresör beslemeli araçlara izin vermeyen organizasyonların da bu isteğin kapsama alanı dışında kalmadığını belirtti. Bu nedenle atmosferik emişli bir modeli daha olacağı belirtilen GT350'nin yenilikleri bununla da bitmiyor.

355 mm çaplı fren diskleriyle donatılacağı açıklanan otomobilin cadde kullanımında daha da konforlu olması için bir de otomatik şanzımanlı versiyonu bulunacağı açıklandı. Önceden bildirdiğim gibi kompresör beslemeye sahip olan versiyonlarının kiti 33.995 Dolar olarak açıklanırken atmosferim emişli modeller 26.995 Dolar değerindeki kitle donatılacaklar. Araçların temellerini oluşturacak olan Mustang GT'nin A.B.D.'de 30.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara sahip olduğu düşünülürse kit fiyatlarının, baz aracın fiyatının üzerine çıktığı görülebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder