23 Haziran 2021 Çarşamba

Peugeot 308 SW


Yeni nesil Peugeot 308, station wagon gövde seçeneğine kavuştu. Büyük hacimli bagajıyla olduğu kadar şık ve dinamik görünen arka bölümüyle de dikkat çeken otomobilde yine bir çift hibrit motor seçeneği bulunuyor.

Ön bölümde hatchback kardeşinden farksız olan otomobile alçak tavan rayları eklenmiş. Arka bölümse birkaç dokunuşla daha sportif görünmüş. Bagaj kapağı tampona daha çok girinti yaparken stoplar arasındaki siyah parça iptal edilmiş. Logo, girinti bırakılan bölüme alınırken tampon da daha sportif çizgilere kavuşmuş.

Aks mesafesi, hatchback kardeşine göre 57 mm artan otomobilin boyu da bu aracınkinden 269 mm daha fazla. Arka koltuklarda 16 mm ek baş mesafesi sunan SW seçeneğin bagaj hacmi, yüksekliği ayarlanabilir bagaj zeminiyle 608 litre. Üç parçalı olarak katlanabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde bu hacim 1.634 litreye ulaşıyor. Hibrit seçeneklerdeyse hacimler 548 ile 1.574 litre aralığında.

Kaput altında da bir yenilik yok. 1.2 litre hacimli, benzinli ve 1.5 litre hacimli Diesel üniteler 130 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit versiyonlar 180 ve 225 beygir güç sunan iki versiyon sunmakta. 12.4 kWh kapasiteli bataryalarla elektrikli menzil 60 km'yi buluyor. Tamamı önden çekişli olan araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder