24 Haziran 2021 Perşembe

Honda Civic Hatchback


Honda, Nisan ayında sedan gövdeyle tanıttığı yeni nesil Civic modelinin 5 kapılı seçeneğini de sergiledi. Teknik anlamda kardeşinden farksız olan modelin şanzıman seçeneklerindeyse artış yaşanmış.

Önden bakıldığında, biraz daha kalınlaşan ön panjur ve alt hava girişinde kullanılan farklı ızgara desenleriyle farklılaşan beş kapılı modelin asıl farklılığı arkada. Sahte difüzör ve dörtgen egzoz çıkışları yanında silecek eklenmiş büyük arka cam dah sportif bir duruş sağlamış. Farklı tasarıma sahip LED stoplar da bagaj kapağı üzerinde birbirleriyle birleşmiş.

İç mekanda tasarım konusunda bir değişim sunmayan otomobilin bagaj bölümüyse öndeki nesil modele göre yaklaşık 30 litre küçülmüş. Yana doğru katlanıp kolayca sökülebilen pandizotsa aynen korunmuş. Honda, bagaj kapağının artık 4 cm daha geniş açıklık sunduğunu belirtiyor.

Kaputunun altında yer alan motor seçenekleri de dört kapılı kardeşiyle paylaşan otomobilin 2 litre hacimli motoru, 160 beygir güç, 188 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli ünite 182 beygir güç, 240 Nm tork sunuyor. 5 kapılı modelde CVT'nin yanında 6 ileri vitesli manuel şanzıman seçeneği de sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder