23 Haziran 2021 Çarşamba

Infiniti QX60


Infiniti QX60 yeni nesline kavuştu. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Monograph konseptiyle neredeyse aynı olan dış tasarımla karşımıza çıkan SUV, kaputu altında büyük bir gelişme yaşamasa da yeni şanzımanı yüzleri güldürüyor.

Konseptin agresif ön görünümünü koruyan araçta büyük panjur, ince LED farlar ve dik yerleşime sahip sahte hava girişleri kullanılmış. Tampon altında yer alan çift kromajlı plakaysa yere sürtmek istemeyeceğiniz kadar şık görünüyor. Sütunlar ve tavanı siyah renkte alınabilen aracın yan aynaları da çift renkli sunuluyor.

Bu arada Monograph ile aradaki en büyük fark, bu aynaların camların alt kısımlarına sabitlenmiş olması. Şişkin çamurluklar, yüzgeç anten ve spoilerin haricinde hiç çıkıntı yapmayan tampon ve bagaj kapağına doğru uzanan ince LED stoplar dikkat çeken detaylar arasında. Önde olduğu gibi arkada da kromajlı süslemelere sahip olan aracın bu kısımda kullandığı örneklerse sahte egzoz çıkışlarını andırıyor.

İç mekanda eskisinden daha premium bir hava estiren QX60, dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran, büyük bölümü dokunmatik hale gelen orta konsol ve minik vites selektörüyle dikkat çekiyor. Üç koltuk sırasına sahip olan SUV, büyük bir head up display ve açılabilir cam tavanı da donanıma katmış.

Kaput altında yer alan 3.5 litre hacimli V6 motorsa tanıdık. 300 beygir güç, 366 Nm tork üretebilen ünite artık CVT yerine 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştiriliyor. Aracı önden çekişli veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle almak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder