17 Şubat 2021 Çarşamba

McLaren Artura


McLaren, süper otomobiller konusunda marka için yeni bir sayfa açıyor. Daha önce P1 ile hibrit bir hiper otomobil üreten İngiliz marka şimdi de daha düşük performansa sahip şarj edilebilir bir hibritle karşımıza çıkıyor.

Güncel McLaren modellerinin ana hatlarına sahip olsa da Artura tamamen yen bir otomobil. Ön tampona gömülen ince LED farlar ve splitter'ı başarılı şekilde saklayabilen sivri burun yapısı ilk dikkat çeken noktalar. Ön çamurluklara hava çıkışları ekleyen McLaren jantları da önde 19, arkada 20 inç çaplı seçmiş.

Yanda geniş hava girişlerine de sahip olan Artura'nın arkada yer alan sütunları, etraflarında camlara sahip değil. Kaputun üzerinde, motorun ürettiği ısının çıkışını sağlamak için bir baca açan McLareni arka bölümde ince LED stoplar, üste alınmış çiftli egzoz çıkışı ve difüzör gibi detaylara yer vermiş.

Yukarıya doğru açılan kapılardan giriş yapılan iç mekanda dijital gösterge paneli ve dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol görülebiliyor. Metal padallar, çerçevesiz dikiz aynası ve inceltilmiş sportif koltuklar da aracın donanımında yer alıyor.

Bir hibrit olmasına rağmen sıvılardan arındırılmış ağırlığı 1.395 kg olarak açıklanan otomobilin sürüşe hazır ağırlığı da 1.5 tonun altında. Bol karbon fiber kullanımıyla sağlanan hafifleme, önde 390, arkada 380 mm çapında karbon seramik fren diskleriyle de devam etmiş. Kaliperlerse 6 ve 4 pistonlu.

Kaputu altında 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli bir V6 bulunan araç, bu üniteden 585 beygir güç alıyor. Elektrik motorunun yardımıyla veriler 680 beygir güç, 720 Nm tork şeklinde gerçekleşiyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanda geri vites bulunmuyor. Bu işi, ters çalışan elektrik motoru üstleniyor.

0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniye süren arkadan itişli Artura'nın 200 km/s'e ulaşması 8.3, 300 km/s'e ulaşmasıysa 21.5 saniye sürüyor. Maksimum sürati 330 km/s olarak açıklanan otomobil sadece elektrik enerjisiyle 130 km/s sürat yapabiliyor. 7.4 kWh kapasiteli bataryalar, araca 30 km menzil sağlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder