15 Şubat 2021 Pazartesi

Chevrolet Bolt ve Bolt EUV


Chevrolet'den beklenen haber geldi. 2016 yılından beri bizlerle olan Bolt makyajlandı. Hem dış hem de iç mekanda büyük değişikliklerle gelen araca bir de modaya daha çok uyan crossover seçenek eklendi.

İptal edilen ön panjur ve gövde rengine boyanan tampon hava girişi üst bölümüyle farklı görünen aracın farları çift katlı olsa da aşağıda bulunan bölüm, tamponun kenarlarında yer alan siyah kısmın içerisine gizlenmiş. Jantları da yenilenen otomobil tavan raylarını kaybetmiş. Arkada daha şık LED stoplar ve incelen reflektörler dikkat çekerken tamponun da daha büyük bölümü siyah renkli.

İç mekanda diğer otomobillere yaklaştırılan tasarım ve daha kaliteli malzemelerle dikkat çeken aracın direksiyon simidi ve koltukları da yeni. Orta konsolu vites konsoluyla birleşen araç, buna rağmen vites selektörü altında depolama bölümüne sahip. Dijital gösterge panelininse grafikleri yenilenmiş.

Aileye yeni katılan Bolt EUV ise bu otomobilin SUV kardeşi olarak tanımlanabilir. Benzer bir görünüm sunsa da Bolt ile hiçbir gövde panelini paylaşmayan araç 160 mm daha uzun ve aks mesafesinde de 74 mm'lik uzama var.

Ön bölümünde daha az siyah plastik kullanılan EUV'nin farları bu nedenle iki parça halinde görülebiliyor. Yan bölümde daha geniş kapı korumaları ve tavan rayları dikkat çekiyor. Arkaya geçildiğindeyse daha şık spoiler, daha kalın tampon ve farklı iç desene sahip LED stoplar görülebiliyor.

İç mekan, ana hatlarıyla aynı olsa da EUV'de daha şık kapı iç trimleri, alt kolu farklı bir direksiyon simidi ve çerçevesiz dikiz ayna kullanılmış. Ayrıca bu otomobilde, küçük kardeşinde görülen ön kelebek camlar da bulunmuyor.

Öne yerleştirilen ve 204 beygir güç, 360 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla hareket eden ikilide 65 kWh kapasiteli bataryalar kullanılmış. Bolt'un menzili 416 km olarak açıklanırken büyük kardeş 402 km menzile sahip. Araçlar, hızlı şarjla yaklaşık 160 km'lik menzili 30 dakikada bataryaya ekleyebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder