18 Şubat 2021 Perşembe

Honda HR-V


Yeni araç tanıtımları şu sıralar hız kazandı. Honda'nın SUV modellerinden HR-V de yeni nesline kavuşan otomobiller arasına katıldı. HR-V, Japon üreticinin elektriklenme politikası gereği ilk etapta sadece hibrit motorla satılacak.

Tasarımcılarını Mazda'dan almış gibi görünen HR-V'nin ön bölümunde, iyice köşelere çekilmiş LED farlar ve gövde rengi panjur dikkat çekiyor. Çamurluklarla birlikte kapılar ve tamponların altları da siyah plastikle kaplanmış. Açılı bir bagaj kapağı camına sahip olsa da tavanı eskisinden daha düz tasarlanan araçta açılmayan bir cam tavan görev yapıyor.

Yüzgeç anten haricinde arkada şık bir spoiler ve ortada birleşen LED stoplar görülebiliyor. Arka kapı kolları yine C sütununa gizlenmiş olan aracın arka tamponunda bir de metalik renkli koruma yer alıyor. Jant çaplarıysa 16 ile 18 inç arasında değişiyor.

İç mekanın sadeliği konusunda da Mazda'nın kapısını çalmış gibi duran otomobilde üç kollu direksiyon simidi, analog gösterge paneli ve tablet biçimli dokunmatik ekran kullanılıyor. Üst konsola şık bir şekilde gizlenen havalandırma ızgaralarının köşelerde yer alanları, ilginç tasarıma sahip yönlendirme butonlarıyla dikkat çekiyor.

İlk etapta kaputu altında sadece hibrit motor bulunacak olan HR-V, bu nedenle e:HEV takısına da kavuşmuş. Jazz'da kullanılan sisteme benzeyen ünitede 1.5 litre hacimli, benzinli motorla birlikte iki adet elektrik motoru kullanılıyor. Bu birliktelik, 131 beygir güç, 253 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder